• Aan de rand van de Kempen ligt bij Veldhoven het gehucht Zandoerle waar u door deze Dwaaltuin kunt struinen…

 • Weetjes

 • Wij hebben onze tuin een Dwaaltuin genoemd omdat er geen looprichting bepaald is. Je loopt naar eigen inzicht van links naar rechts, van voor naar achter of andersom. Kortom vrijheid, blijheid. Dwalend in de rijke luxe van de eenvoudige natuur.

  Dwaaltuin ‘t Oerse Zand is een privé tuin (2 hectaren groot) die toegankelijk is voor dagrecreatie.

Kenmerkend . . .

 • Tuin met parkachtige aanleg
 • Veel zitjes tussen de tuinkamers
 • Privé tuin van twee hectaren groot
 • Streek hightea of een picknick
Activiteiten Hapje Eten
Vijver Pad en border Tuinhuisje Bloemen in tuin Gazon Sloot Kronkelig tuinpad Bladeren op groen gazon Tuinset bankje bij gazon Bomenrij

Dwaaltuin het Oerse Zand

Home   >   Leden   >   Dwaaltuin het Oerse Zand

De eigenaren van deze tuin hebben door de jaren heen een groot weiland rond hun boerderijtje omgetoverd in een heuse Dwaaltuin. De tuin heeft een verzorgde parkachtige aanleg. Door de seizoenen heen staat er altijd wel iets in bloei. Via diverse kleine paden dwaalt u langs waterpartijen die rust geven tussen tuinkamers en groot aangelegde perken. In de Dwaaltuin zijn veel zitjes tussen de tuinkamers en aan de rand van het bos, alwaar u naar hartelust kunt plaats nemen om van deze tuin te genieten.

U heeft de gelegenheid om op Uw gemak te dwalen over de paden langs de perken en door het bos. Dwaaltuin ’t Oerse Zand Is een privé tuin (2 hectaren groot) die toegankelijk is voor dagrecreatie.

Het doel is het bevorderen van Dagrecreatie in de omgeving van Eindhoven/Veldhoven/de Kempen. Bij de Dwaaltuin ontvangen ze graag dagjesmensen die gebruik maken van o.a. de fiets/wandel/kunst knooppunten.
Of u nu alleen bent of met b.v. een groepje zussen of het kaart clubje, als u van de natuur houdt in een sfeer volle groene omgeving dan bent u bij de Dwaaltuin aan het juist adres.

Streek hightea of een picknick

Bij de Dwaaltuin bieden ze de mogelijkheid om in de natuur een streek hightea of een picknick te gebruiken. Dit in samen werking met horeca leden van het LvZ. Bruidsreportages/familie kiekjes? Hiervoor is de Dwaaltuin (alleen op afspraak) een veel bezochte locatie.

Via Augmented Realitiy (AR en 3 G) biedt de Dwaaltuin bezoekers de mogelijkheid op de meest moderne manier veel informatie op te nemen. Smartphone of tablet. Neem hem mee als u een bezoek aan de Dwaaltuin brengt.

In samenwerking met diverse leden van het LvZ heeft de Dwaaltuin leuke arrangementen ontwikkeld.

Geen vuile schoenen

Overal kun je lopen zonder vuile schoenen te krijgen. Honderden meters paadjes zijn met oude trottoirtegels aangelegd. Slingerend door de tuin, langs borders, perken,vijvers en bos. Afgewisseld met stukjes gazon.

Er zijn veel struiken, heesters en bomen geplant. Groot aangelegde perken en vijvers staan voor een parkachtige aanleg.
Er is een enorme verzameling van winterharde planten, struiken, heesters en bomen ontstaan. In totaal staan er ruim 800 verschillende soorten planten in de tuin.
Het hele jaar door bloeit er iets. Ook in de winter is de tuin mooi en het bekijken meer dan de moeite waard.

Graag tot ziens!

Dwaaltuin: kijken, wandelen, dwalen.... genieten. Hoe inspanning ontspanning wordt

Algemene info

Dwaaltuin ’t Oerse Zand

Adres

 • Dwaaltuin ’t Oerse Zand
 • Zandoerleseweg 78
 • 5507 NV Zandoerle
 • Gemeente: Veldhoven
 • 06 26294952
 • www.dwaaltuin.com

Openingstijden

Open op elke donderdag en vrijdag heel het jaar rond. Van 10.00 tot 17.00 uur.

Voorzieningen

Geen info

Mogelijkheden

Bij de Dwaaltuin bieden ze de mogelijkheid om in de natuur een streek hightea of een picknick te gebruiken.

www.dwaaltuin.com

Googlemaps en route

Zandoerleseweg 78


wegwijzer-leus
wegwijzer
 

Zwembaden in het Land van de Zaligheden

Zwembad De Albatros, Postakkers 74, Eersel | Recreatiepark Ter Spegelt, Postelseweg 88, Eersel. | E3-strand, Buivensedreef 10, Eersel | Zwemband Beekdal, Putterstraat 10, Vessem | Natuurzwembad de Spartelvijver, Weeldsedijk, Hooge Mierde | Binnenzwembad ’t Strumke, Wellenseind 7, Lage Mierde | Zwembad De Smachtenbocht, Bossingel 3, Bladel | Subtropisch waterparadijs Het Vennenbos, Schouwberg 7, Hapert | Zwemparadijs de Kemervennen, Kempervennendreef 8, Westerhoeven

Adresgegevens en openingstijden

VVV Reusel-De Mierden, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel – 0497 642523 – vvvreusel-demierden.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Bladel, Markt 21a, 5531 BC Bladel – 0497 381750 – vvvbladel.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Eersel, Markt 30a, 5521 AN Eersel – 0497 513163 – vvveersel.nl – Ma t/m vr 9.30-17.00u, za 9.30-16.00u | VVV Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk – 0497 558580 – vvvbergeijk.nl – Ma t/m vr 9:30–12:30u en 13:30–16:30u, za 9:30–13:30u

Fietsen in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in België en andere delen van Brabant. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische kempendorpen), Teuten en de contente mens.
Meer over fietsroutes | Banken en Hutten fietsroute

Musea (klik link voor meer info)

De musea: Radiomuseum, Grenscafé & Smokkelmuseumke, Streekmuseum De Acht Zaligheden, Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal, Museum de bewogen jaren, Bezoekerscentrum Teutenhuis/Eichamuseum, De Ploeg, Bakkerijmuseum De Grenswachter, Poppenmuseum Chatelaine, Bromfietsen- en fietsenmuseum, Alfra doseer- en weegmuseum, Heemkamer Pladella Villa, Graanmolen.
Adresgegevens musea – klik hier

Galeries (klik link voor meer info)

De galeries uit het Land van de Zaligheden: Zorgatelier Buiten, Galerie Peters, Roijmans Bronzen Sculpturen, Marrin Fashion & Art, Cultureel Centrum De Muzenval, Galerie Versmissen, De Boekenlegger, Lijstenmakerij/kunsthandel van Antwerpen, Atelier en Beeldentuin Beeld en Tuin, ArtGallery Maria van Iersel, Galerie de Kunstkamer, Galerie de Kort.
Adresgegevens galeries – klik hier

Eten en drinken

In het Land van de Zaligheden kunt u op tal van mooie plaatsen genieten van (culinaire) streekgerechten en bijzondere dranken. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om aangenaam te overnachten. Ga naar het ledenoverzicht, klik en bekijk wie onze leden zijn en wat zij zoal te bieden hebben. Ook buiten het seizoen.

volg os op twitter facebook youtube
Erkend Kempen Goed De Brabantse Kempen
webdesign & dev.: xplora